Közösségi oldalak

Előadások


Az akkreditált képzés mellett vállalom előadások tartását
- nevelő testületi értekezleten kollégáknak,
- kisebb nagyobb munkacsoportoknak,
- szülőknek, szülői csoportoknak, érdeklődőknek.

 

"Egy ember egyedül nem sokat segíthet, annál inkább az, aki 
a megfelelő pillanatban csatlakozik a többiekhez."  
J. W. Goethe


Néhány fontosabb előadásom, képzésem az elmúlt évekből:

2013.
7. BMM akkreditált képzés – Szeged
6. BMM akkreditált képzés – Szeged
5. BMM akkreditált képzés – Székelyföld, Csíkszentmárton
4. BMM akkreditált képzés – Miskolc
3. BMM akkreditált képzés – Miskolc
2. BMM akkreditált képzés - Nyírbátor
1. BMM akkreditált képzés - Nyírbátor
Február 01. Vl. Miskolci Taní-tani Konferencia

2012.
Nevelőtestületi értekezlet SOFI - Budapest
Nevelőtestületi értekezlet - Paks
Bárczi főiskola - Budapest
Szakmai Konferencia - Szeged
MAGYE - Kiskőrös
Autista nap - Nyíregyháza
Minden gyermek konferencia - Budapest
Nevelőtestületi értekezlet – Miskolc EGYMI
Román – magyar Pedagógustalálkozó – Nyíregyháza
Gyógypedagógiai nap - Debrecen


2011.
Nevelőtestületi értekezlet Göllesz Viktor EGYMI - Nyíregyháza
TÁMOP / Értelmileg akadályozottak – Debrecen
TÁMOP / Autizmus specifikus - Debrecen
Bárczi főiskola - Budapest
Nevelőtestületi értekezlet - Miskolc EGYMI
MAGYE - Budapest 
Magyar Pedagógiai Társaság Kisgyermeknevelési Szakosztálya - Budapest
Szaktanácsadói előadássorozat - Budapest
Nevelőtestületi értekezlet - Nyírbátor
Fővárosi Pedagógiai Intézet - Budapest
SNI-s gyermekeket nevelő szülőknek - Budapest


2010.
SNI-s gyermekeket nevelő szülőknek - Debrecen
Bárczi Gusztáv főiskola – Budapest
Alternatív Pedagógiai konferencia - Nyíregyháza
Montessori iskola - London
SNI-s gyermekeket nevelő szülőknek - Budapest
Nevelőtestületi értekezlet Vas utcai EGYMI - Budapest


2009.
Bárczi Gusztáv főiskola – Budapest
Nevelőtestületi értekezlet - Hajdúböszörmény
Nemzetközi Montessori konferencia - Pécs 
Prizma napok - Budapest
SNI-s gyermekeket nevelő szülőknek - Budapest
Nevelőtestületi értekezlet - Gyula


2008.
Tavaszi Pedagógiai Napok. Elméleti előadás – Debrecen
TPN gyakorlati bemutató - Debrecen
MAGYE - Miskolc
Gyógypedagógiai Napok – Szeged
Pedagógiai Konferencia – DE.- Hajdúböszörmény

  

 Néhány kép, ami az előadásokon/képzéseken készült:

     

 

 

     

 

 

 

 

 

Vendégkönyv 
- Rólam mondták -

Nagyon köszönöm, hogy immár sokadszorra is eljöhettelek megnézni. Óriási munka, remek módszer, nagy teljesítmény! Kiegyensúlyozott, jól fejlődő gyermekek. Gratulálok! Csodállak! Sokat tanulok tőled és szeretném, ha sokan megismerhetnék munkásságod.

Pál-Horváth Rita, Budapest

 

Már második alkalommal vagyok nálad! Nagy benyomást tettek rám a látottak, az, hogy minden gyermek fegyelmezetten és folyamatosan tevékenykedik, önállóan jönnek rá olyan dolgokra, megoldásokra, ami egy frontális óravezetés keretein belül nem valósulhatna meg. Mindaz, amit eddig az értelmileg akadályozott gyermekekről tanultam, (alulmotiváltak, kudarckerülők, stb.) a látottak alapján megcáfolódott. De miért? Ezek a gyermekek lehetőséget kapnak arra, hogy kísérletezzenek és bebizonyítsák nekünk azt, amit a legmerészebb álmunkban sem feltételeztünk volna a képességeikről.

Horváth-Kelemen Krisztina, Szeged

 

Örülök, hogy eljöhettem Debrecenbe és megnézhettem az osztályodat, és a módszert, amivel a tanulás igazi kalanddá válik. Nagy gratuláció a kézzel készített eszközeidért, amikkel – a saját szememmel láttam – mindenki örömmel tevékenykedik. A tanulók ennyire nyugodtak, és kezelhetőek, nagyban köszönhető a pozitív hozzáállásodnak és a módszerednek. Szerencsések nagyon a tanítványaid, hogy ilyen gyönyörű környezetben, ennyi energiával és lelkesedéssel foglalkozol velük.

Vincze Zita,  Paks

 

Köszönöm, hogy bemutattad gyermekeiddel ezt a sajátos fejlesztési és nevelési rendszert. Kíváncsivá tett és nyitottan gondoljuk át, amit láthattunk. Sok gondolatot, kezdeményező játékos kedvet indítottál el bennünk.

Selmeci László és kollégái Budapest, Csalogány suli

 

Köszönöm a két napot, amit itt tölthettem. Annyi élménnyel gazdagodtam, hogy felsorolni sem tudom! Mindig hittem, hogy nincsenek véletlenek. És az, hogy „véletlen” ide hozott a sors, biztos vagyok benne, okkal történt. Kívánok neked kitartást a továbbiakban és sok sikert ezen a rögös úton.

Daróczi Judit, Debrecen

 

Nagyon örülök, hogy személyesen is láthattam, amiről eddig csak hallottam. Remélem, hogy a jövőben még sokszor jöhetek. Sok sikert, kreativitást és sikert kívánok. Ui.: Szeretnék ilyen fitt és szuper lenni majd, … ennyi szakmában eltöltött év után is.

Oroszi Viktória, Budapest

 

Elismerésünket fejezzük ki feléd, aki oly szeretettel, türelemmel, következetes munkával fejleszted a rád bízott gyermekeket. Az az empátia, ahogy lehajolsz, közeledsz feléjük nem mindennapi. Egy magas pedagógiai ismeretekkel rendelkező személyt ismerhettünk meg benned. Ez az odaadás, a fáradhatatlan munkabírásod őszinte elismerést váltott ki bennünk. Szükség kenne, hogy a városban, az egész országban tovább adnád ezt a tudást a leendő pedagógusok számára. Nem mindennapi munkádhoz sok erőt és kitartást kíván a :

Rehabilitációs segítő csoport, Debrecen

 

Fantasztikus, felemelő élmény volt látni egy ilyen „órát”! Örömmel tölt el, hogy láthattam,  milyen önállóan dolgoznak a gyermekek. Tanárként, gyógypedagógusként úgy gondolom, mindenkinek látnia kell az itt folyó munkát. Köszönöm a lehetőséget:

Mózesné Kapocska Ildikó, Debrecen

 

Nagyon tetszett az osztály és jó volt látni, hogy ilyen is van Magyarországon! Jó lenne, ha szélesebb körben is el tudna terjedni! A gyermekek meglepő módon motiváltak és szívesen válasszák, végzik a feladatokat! Nagy élmény volt, köszönöm a lehetőséget, további sikereket és kitartást kívánok:

Páli Emese

 

Gratulálunk a munkádhoz! Mindenki számára a látottak nagy élményt jelentettek. Rengeteg energia szükséges a megvalósításhoz, kitartásod példamutató értékű. Sok olyan dolgot láthattunk, amely a mi munkánkban is beépíthető, az elért eredmény önmagáért beszél.

Zsadányi Istvánné, és a munkaközösségi tagok. Debrecen - Bárczi

 

Nagyon köszönöm, hogy itt lehettem, pár óra alatt is sokat tanultam. Szeretnék majd így tanítani! Remélem, minél előbb sokan rádöbbennek, hogy milyen fantasztikus dolog ez, ami nálad van.

Varga Erzsébet

 

Gondoltam, hogy egy fantasztikus élmény lesz köztetek lenni, … de hogy ennyire?  Nagyon örülök, hogy itt lehettem, és mindezt láthattam. Ezek után már csak azt sajnálom, hogy anno, én nem így tanultam, nem ezt a fajta oktatást kaptam! Nagyon köszönöm!!!

S. Judit

 

Köszönet azért, hogy eljöhettünk, és láthattuk ezt az „ékszerdobozt”, amit megteremtettél magad körül. Lenyűgöző az a sok szép kreatív eszköz, amit magad elkészítettél. Nagyon elgondolkodtató és követendő az a szemlélet és módszer, amit képviselsz. Sokat tanultunk. De tudod, önmagában mindez még nem elég, a lényege, a „szíve”, te magad vagy! Örülünk, hogy megismerhettünk.

Nagy Juli, és kollégai Salgótarján

  

Köszönöm az élményt, rengeteget tanultam Tőled! Kívánom, hogy hálás kis tanítványaid szeretete sokáig elkísérjen! Remélem egyszer, - minél hamarabb – fantasztikus munkád elismerése koronázza ezt a páratlan hozzáértést.

Ujjné Bujdosó Erzsébet

 

Nem tudok elég hálás lenni azért, ahogyan fogadtál engem a csoportban, és próbáltad „megtanítani” azt, amit Te tudsz! Bevallom, okkal kértem magam hozzád gyakorlatra, de amit láttam, mindent felül múlt.  Tiszteletre méltó az, amit csinálsz.  Csodálom azt az erőt, energiát, szeretetet, ami belőled árad a gyerekek felé. Amit nálad töltöttem sok - sok óra gyakorlat nem munka volt, hanem egy élmény. Hálás vagyok érte.

Pergéné Gabi, Debrecen

 

Köszönöm, hogy láthattam! Köszönöm, hogy részese lehettem munkádnak. Köszönöm a szemléletet, az elhivatottságot, amit minden mozdulatoddal átadsz a környezetednek. Köszönöm kollégáim nevében is, hogy tudásodat nem tartod magadban, hanem közkinccsé teszed. Remélem a nehézségek ellenére is hozzájárulsz majd sok kolléga szemléletváltozásához. Köszönök mindent.

Gintliné Orosz Csilla, Budapest

 

Nem tudom szavakkal kifejezni, amit ma itt átéltem! Hihetetlen dolgokat valósítasz meg! A látottak teljesen nyűgöztek. A termed és az eszközeid lenyűgöztek. A nyugalom, ami árad, a munkád példa értékű lehet mindenki számára. Köszönöm, hogy itt lehettem, köszönöm az őszinteségedet és nyitottságodat!

Fodor Aliz, Debrecen

 

Ide öröm bejárni dolgozni! Köszönöm a lehetőséget és örülök, hogy megerősítést kaptam abban, hogy a képzést érdemes elvégezni! Már alig várom, hogy részesülhessek abból a rengeteg tudásból, amelyre az évek során szert tettél. További munkádhoz kívánok rengeteg erőt, kitartást.

Molnár Ágnes Debrecen